U bent hier: home » gezelschapsdieren » honden » gebitsverzorging

Gebitsverzorging

4 op de 5 honden ouder dan 3 jaar heeft gebitsproblemen. Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate uw hond ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw hond. Klachten variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Net zoals het voor u belangrijk is regelmatig naar de tandarts te gaan, is het belangrijk het gebit van uw hond dagelijks te verzorgen en regelmatig te controleren.

Tandsteen hondHond met tandsteen

 

Goed gebruik van het gebit door het eten van hard voedsel helpt de tandsteenvorming te beperken. Nog beter zijn de gebitsreinigende brokken Hill’s T/D. Deze brok bevat speciale enzymen die de vorming van tandplak tegen gaan. Ook de VeggieDent’ kauwstaafjes kunnen helpen bij het voorkomen van tandsteen. Dit is een caloriearme kauwstrip die zorgt voor mechanische reiniging van het gebit. Ook een smakelijke pasta voor in de bek, met antibacteriële werking, werkt preventief tegen tandplak en tandsteen.

Om problemen te voorkomen is het daarnaast raadzaam om op jonge leeftijd te beginnen met tandenpoetsen. Poetsinstructies worden gratis aangeboden door onze assistentes.

Indien op het gebit van uw hond een gele aanslag te zien is of hij stinkt erg uit de bek, dan kunt u het beste een afspraak maken voor een gebitsinspectie bij één van onze medewerkers. De opties om het gebit van uw hond optimaal te verzorgen worden dan met u besproken.
Indien nodig zullen de mogelijkheden voor een professionele gebitsreiniging met u worden besproken.