U bent hier: home » gezelschapsdieren » katten » gebitsverzorging

Gebitsverzorging

 

Veel katten hebben gebitsproblemen. In Nederland is dat 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar. Dit wordt met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate uw kat ouder wordt, groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw kat. Klachten variëren van slechte adem tot verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Net zoals het voor u belangrijk is regelmatig naar de tandarts te gaan, is het belangrijk het gebit van uw kat dagelijks te verzorgen en regelmatig te controleren.

Goed gebruik van het gebit door het eten van hard voedsel helpt tandplak en tandsteenvorming te beperken. Nog beter zijn de gebitsreinigende brokken van Hill’s, T/D, met speciale enzymen die de vorming van tandplak tegen gaan. Ook een smakelijke pasta voor in de bek, met antibacteriële werking, werkt preventief tegen tandplak en tandsteen.

Om problemen te voorkomen is het daarnaast raadzaam om op jonge leeftijd te beginnen met tandenpoetsen. Poetsinstructies worden gratis aangeboden door onze assistentes.

Indien op het gebit van uw kat een gele aanslag te zien is of hij stinkt erg uit de bek, dan kunt u het beste een afspraak maken voor een gebitsinspectie bij één van onze medewerkers. De opties om het gebit van uw kat optimaal te verzorgen worden dan met u besproken.
Indien nodig zullen de mogelijkheden voor een professionele gebitsreiniging met u worden besproken.