U bent hier: home » gezelschapsdieren » katten » jaarlijkse controle en vaccinatie

Jaarlijkse controle en vaccinatie

 

U bent bij ons op juiste adres voor alle veterinaire 1e lijnszorg voor uw kat.

Jaarlijkse controle en vaccinatie:
Een belangrijk onderdeel van ons werk is het uitvoeren van de jaarlijkse controle. We stellen verschillende vragen met betrekking tot het gedrag en gezondheid en voeren een algemeen klinisch onderzoek uit. Hierbij komen alle orgaansystemen aan bod. De resultaten hiervan en gelet op het ras en de leeftijd kunnen aanleiding zijn om op bepaalde onderwerpen dieper in te gaan. Problemen die langzaam tot uiting komen vallen een eigenaar vaak helemaal niet op, terwijl uw kat wel pijn en/of ongemak ervaart. Vroegtijdige detectie voorkomt dit.

Vaccinaties:
Kittens worden op 9 weken voor de eerste keer geënt. Op 12 weken vindt de vervolgenting plaats. Te samen met de enting op 1 jaar leeftijd vormt dit de basis enting. We werken al heel lang met de entstof van MSD Animal Health. Deze fabrikant heeft een hele goede reputatie op het gebied van veiligheid en kwaliteit van vaccins. De dierenarts licht u graag in over het beste entingschema voor uw kat.

Goede redenen om uw kat te vaccineren:
Vaccinatie beschermt uw kat tegen diverse besmettelijke ziekten als niesziekte en kattenziekte.

Jaarlijkse vaccinatie?
Elk vaccin heeft een beperkte werkingsduur. Om het afweersysteem op peil te houden is het belangrijk de vaccinatie geregeld te herhalen.

Werkingsduur van vaccins:
Uw kat hoeft overigens niet elk jaar alle vaccins te krijgen. Vaccins hebben een verschillende werkingsduur.

Naar het buitenland:
Om uw kat mee naar het buitenland te nemen moet deze ingeënt zijn tegen hondsdolheid en gechipt zijn. Dit moet beschreven staan in een officieel Europees dierenpaspoort. Sommige landen hebben daarnaast nog aanvullende regels. Informeer hier tijdig naar bij een van onze medewerkers.