U bent hier: home » gezelschapsdieren » knaagdieren » voeding

Voeding

Elk knaagdier heeft zijn eigen speciale voedingsbehoefte. Onze praktijk heeft goede ervaring met Supreme Science Selective® voeding.

Konijn:
De meeste konijnen zijn kieskeurige eters. Geef uw konijn liever geen gemengd voer, omdat het dan selectief gaat eten. Alleen de lekkere dingen worden opgegeten en de biks blijft in de meeste gevallen liggen, waardoor het konijn niet alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. De Supreme Science Selective® voeding bestaat uit één soort brokje die alles bevat wat uw konijn nodig heeft om gezond en fit te blijven. De voeding is zeer vezelrijk om de darmen gezond te houden en het kauwproces te bevorderen, zo slijten hun continu groeiende tanden. Om het gebit van uw konijn gezond te houden en de leefomgeving te optimaliseren, dient u tevens genoeg hooi te geven. Ook kunt u de voeding aanvullen met verse groenten.

Cavia:
Cavia's hebben gezond voer nodig, aangevuld met verse groenten en hooi. Op deze manier krijgen ze de benodigde vezels, vitamines en mineralen binnen om gezond en fit te blijven. Hooi helpt tevens bij het afslijten van de tanden. Ook cavia's kunnen kieskeurige eters zijn. Om deze reden adviseren wij Supreme Science Selective® voeding, die uit één soort brokje bestaat. Tevens bevat dit extra Vitamine C, wat essentieel is voor de cavia, omdat ze dit niet zelf kunnen aanmaken.

Heeft u verdere vragen of wilt u bovengenoemde voeding aanschaffen voor uw knaagdier, neem dan gerust contact op met onze praktijk!