U bent hier: home » gezelschapsdieren » onze disciplines » gewrichtsproblemen

Gewrichtsproblemen

 

Gewrichtsaandoeningen zijn een veelvoorkomend probleem bij de hond en de kat. De meest voorkomende aandoening is osteoartrose. Hierbij treedt slijtage of beschadiging op van het kraakbeen van een bepaald gewricht.
De symptomen die u als eigenaar kunt zien bij uw hond zijn kreupelheid, startkreupelheid, stijfheid na activiteit, verdikking van het gewricht, verminderde activiteit etc.
Bij katten worden gewrichtsproblemen vaak niet opgemerkt, omdat een kat zelf beslist hoeveel dagelijkse beweging hij heeft. U kunt de volgende verschijnselen herkennen: uw kat slaapt meer, loopt stijver, ligt op makkelijk toegankelijke plekken, omdat springen en traplopen wordt vermeden, plast en poept naast de bak, vacht wordt minder goed verzorgd etc.

Vaak wordt de conclusie getrokken dat het dier ouder wordt. Het is echter goed te beseffen dat het een pijnlijke aandoening is. Het is de pijn die ervoor zorgt dat uw huisdier zich anders gedraagt en beweegt. Deze pijn zal, indien deze onbehandeld blijft, steeds erger worden.

Gelukkig is er meestal een goede oplossing te vinden. Er zijn verschillende middelen en maatregelen die een positieve uitwerking kunnen hebben. De juiste oplossing vinden is echter maatwerk. Kijkt u ook eens bij ons begeleidingsprogramma.

Heeft u het vermoeden dat uw huisdier gewrichtsproblemen heeft, neem dan contact op met de praktijk voor verder onderzoek. Aan de hand van de anamnese, lichamelijk onderzoek en eventueel röntgendiagnostiek wordt gekeken wat wij voor uw dier kunnen beteken.